JO 2020: Stadionul Național din Tokyo, gata cu o lună mai devreme

Lucrările de construcție a Stadionului Național din Tokyo, principala gazdă a Jocurilor Olimpice și Paralimpice din 2020, au fost terminate cu o lună mai devreme.

Asta deși construcția arenei de 60.000 de locuri a debutat cu un an mai tîrziu decît era planificat, din cauza costurilor considerate excesive.

Potrivit Consiliului Sporturilor din Japonia, ultimele lucrări s-au încheiat joia trecută. Pe stadion urmează să se desfășoare o inspecție finală, înaintea evenimentului de inaugurare programat la 21 decembrie.

Proiectat de arhitectul Kengo Kuma, Stadionul Național din Tokyo a costat 1.2 miliarde de euro și va găzdui ceremoniile de deschidere și închidere ale Jocurilor Olimpice din 2020, precum și competițiile de atletism și fotbal.

Anul viitor și România va organiza un eveniment sportiv major. Bucureștiul va găzdui Euro 2020 alături de alte 11 orașe – pe Arena Națională se vor disputa patru meciuri, trei în grupe și unul în faza optimilor de finală.

În Capitală ar fi trebuit să fie construite patru noi stadioane – Ghencea, Rapid, Dinamo și Arcul de Triumf – pentru antrenamentele echipelor participante. Doar două însă, Ghencea și Arcul de Triumf, vor fi gata la timp, și nu integral, după cum au precizat săptămîna aceasta constructorii arenelor.

La cel din Giulești predarea s-a aminat pentru octombrie 2020 iar la cel din șos. Ștefan cel Mare lucrările nici măcar nu au început, din cauza unor dispute în instanță.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS