Jihadistul Chérif Kouachi, înmormântat în regiunea pariziană

Înhumarea a avut loc noaptea trecută.

Jihadistul Chérif Kouachi, unul dintre autorii atacului armat de la Charlie Hebdo, a fost înmormântat la Gennevilliers, localitate situată la periferia Parisului, unde acesta locuia.

Înhumarea a avut loc noaptea trecută.

La solicitarea primarului, mormântul este unul anonim, pentru a nu deveni un loc de pelerinaj.

Fratele său, Said Kouachi, a fost înhumat în oraşul Reims, din nord-estul Franţei. Numele cimitirului nu a fost divulgat din motive de securitate. La ceremonia funerară au asistat doar câţiva membri ai familiei, sub atenta supravegherea poliţiei.

Edilul din Reims s-a opus acestei înmormântări, invocând riscul de tulburare a ordinii publice, dar a fost obligat de lege, întrucât Said Kouachi a locuit în oraş timp de 2 ani.

Pe 7 ianuriarie, cei doi frați au luat cu asalt redacția săptămânalului de satiră Charlie Hebdo, unde au ucis 12 persoane. Ambii au fost încercuiți și lichidați, două zile mai târziu, în clădirea unei tipografii de lângă Paris.

Cât priveşte trupul celui de-al treilea jihadist, Amédy Coulibaly, asasinul unei poliţiste şi autorul unei sângeroase luări de ostatici într-un supermarket din Paris, rudele sale din Mali n-a luat vreo decizie.