Jihadiștii revendică un sângeros atac comis asupra unei tabere militare din Niger

Militanţi ai grupării jihadiste Stat Islamic au revendicat, joi, un atac asupra unei tabere militare în vestul Nigerului soldat cu 71 de morţi în rândul personalului militar, relatează Agerpres, citând DPA.

”Au avut loc ciocniri în care foşti membri ai armatei nigeriene deşin arme medii şi grele care ucid în jur de 100 de persoane şi
rănesc alte zeci”, se arată într-un comunicat transmis de agenţia de ştiri a grupării islamiste Amaq.

Luptători ai ISIS au atacat o tabără militară din Inates, un oraş în apropierea graniţei cu Mali.

Militanţii au incendiat posturi în interiorul taberei şi au confiscat arme.

Asaltul asupra taberei a fost al doilea în mai puţin de şase luni după ce 18 soldaţi au fost ucişi într-un atac, în iulie, care a fost revendicat de Statul Islamic în provincia Africa de Vest, din cadrul grupării teroriste Boko Haram.

Grupurile teroriste islamiste sunt în special active în vestul Nigerului, în apropiere de graniţele cu Mali şi Burkina Faso. Unele dintre ele au legături cu Al-Qaida, în timp ce altele au legătură cu Statul Islamic.

Atacul de marţi l-a determinat pe preşedintele Issoufou Mahamadou să-şi întrerupă vizita în Egipt, unde a participat la o conferinţă privind pacea, securitatea şi dezvoltarea durabilă în Africa. Biroul său a numit atacul o ”tragedie”, potrivit unui mesaj postat pe Twitter.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS