Jianu: Nu am fost consultaţi pe programul de relansare a economiei, nu ştim ce conţine

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii susține că nu a fost consultat de Guvern pe tema măsurilor economice care vor fi incluse în planul de relansare economică ce va fi prezentat public miercuri de Executiv, a declarat, marţi, preşedintele instituției, Florin Jianu.

„Am fost anunţaţi că mâine [miercuri – n. red] se va lansa un program de măsuri economice, noi nu am fost întrebaţi asupra acestor măsuri. (…) Mâine va avea loc lansarea programului de măsuri economice, noi nu am fost consultaţi în cadrul acestor măsuri, ele au fost realizate strict în cadrul Guvernului, de către miniştrii de resort, noi sperăm să fie lansate în dezbatere publică, ca să putem să aducem şi noi o valoare adăugată asupra acelor măsuri. Măsurile nu au fost discutate cu noi. Circuitul a fost că noi am propus o serie de măsuri, le-am discutat cu Ministerul Fondurilor Europene, după care am avut câteva discuţii cu Ministerul Economiei, dar noi nu ştim ce conţine, deci nu ştim dacă se regăsesc unele dintre măsurile noastre, şi atunci nu putem să spunem că sunt sau nu sunt ok. Deci nu ştim, nimeni nu ştie. Ce ar fi fost corect să se întâmple ar fi fost ca aceste discuţii să aibă loc înainte de lansarea acestui program. Preşedintele României a fost cel care a iniţiat acel grup economic, la începutul pandemiei, acel grup a avut două întâlniri, după care nu s-a mai întâmplat absolut nimic. Noi am cerut în mod repetat… întâlnirile pe care noi le avem cu prim-ministrul şi în care discutăm, sunt foarte bune, dar rezultatele le vedeţi şi dumneavoastră”, a spus șeful CNIPMMR.

Guvernul urmează să prezinte, miercuri, un pachet cu măsuri de relansare a economiei afectate de criza economică instalată în urma pandemiei de coronavirus.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS