Jean Paul Gaultier își ia rămas bun de la prezentările de modă „haute couture”

Celebrul creator de modă francez Jean Paul Gaultier își ia rămas bun de la prezentările de modă „haute couture”.

Ultima are loc astăzi la Paris, când Gaultier va sărbători 50 de ani de carieră.

Designerul, simbol al luxului francez, spune că, deși renunță la aceste defilări, pregătește „un nou concept” privind moda.

„Pe 22 ianuarie 2020, voi sărbători 50 de ani de modă cu un mare spectacol de modă haute couture la teatrul Châtelet. Va fi și ultima mea prezentare de modă”, a spus Jean Paul Gaultier într-un mesaj video publicat pe contul său de Twitter.

„Dar fiți siguri, casa de modă Gaultier Paris continuă, cu un nou proiect, care vă va fi dezvăluit în curând”, a adăugat creatorul, încercând să mărească suspansul.

Acest anunț vine în timpul Săptămânii modei de la Paris, chiar înainte de începerea prezentărilor de modă „haute couture”.

Designerul francez, în vârstă de 67 de ani, este celebru pentru că a „scuturat” codurile vestimentare din anii ’80.

În 1984, când a creat fuste bărbătești, și-a apărat proiectul, argumentând că „un bărbat nu-și poartă masculinitatea pe haine, bărbăția îi este în cap”.

Este autorul unor creații rămase în memoria publicului, precum bustiera cu cupe conice purtată de Madonna, sau celebrele sale cămăși și pulovere de marinar.

Este unul dintre primii designeri care au folosit modele seniori și femei supraponderale sau tatuate. Numele său a devenit o etichetă a luxului francez, imagine accentuată de linia sa de parfumuri lansată în 1991.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS