Confidenţialitate

Jean-Claude Junker: „Președinția română a Consiliului UE are loc într-un moment dificil”

Vineri dimineață a avut loc o întâlnire între președintele României Klaus Iohannis și președintele Comisiei Europene, Jean Claude Junker.

Președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a afirmat că președinția română a Consiliului UE are loc într-un ”un moment dificil”.

”Mă gândesc la acordul de principiu pe viitorul cadru financiar anual. Este un proiect dificil de care România va trebui să se ocupe, pentru că nu ne putem permite să întrerupem anumite programe. (..) (Brexit- n.r.) este un eveniment trist de care Europa nu avea nevoie, dar democrația e ceea ce este – nu avem cum să-i împiedicăm pe cei care vor să ne părăseascăm, dar nici noi nu vom fi încântați în 30 martie, pentru că va fi o ruptură în Europa”, a spus și președintele Comisiei Europene.
Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, la întâlnirea cu membrii Colegiului Comisarilor, că România împărtășește în totalitate abordarea pro-europeană.

La rândul său, Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, la întâlnirea cu membrii Colegiului Comisarilor, că România împărtășește în totalitate abordarea pro-europeană.

”România împărtășește în totalitate abordarea pro-europeană. Poziția României a fost întotdeauna și va continua să fie într-o poziție de susținere a proiectului european. Eforturile comune la nivel european trebuie să se concentreze pe evitarea poricăror diviziuni și discrepanțe între statele membre pebntru a consolida UE și pentru a demonstra capacitatea UE de a avera un rol mai ferm pe arena globală. Vă asigur de dorința României de a contribui la progresul agendei europene într-un mod constructiv și consensual”, a declarat Klaus Iohannis.

El a amintit și provocările președinției române a Consiliului UE.

”Deținem președinția Consiliului UE în contextul unor evoluții importante și complexe -reflecțiile privind viitorul Europei, alegerile europene, Brexit, migrația și securitatera, negocierile privind viitorul cadru bugetar sau acțiunile externe într-un mediu imprevizibil”, a mai spus președintele Iohannis.