Jazz turcesc în România

Golden Horn Brass, cea mai renumită trupă turcească de jazz și muzică clasică, vine la București, pentru un concert organizat de Institutul Cultural Turc Yunus Emre, împreună cu Ambasada Turciei.

Evenimentul marchează 6 ani de când Institutul Cultural Turc Yunus Emre le oferă românilor experiența culturii, artei și civilizației din Turcia.

Concertul Golden Horn Brass va avea loc luni, 6 noiembrie, începând cu ora 19:00, la Teatrul Național București, Sala Studio. Accesul în sală este gratuit și se face doar pe bază de rezervare la 021.211.13.16.

Quintetul Golden Horn Brass a fost fondat de Begüm (Gökmen) Azimzade în iulie 2004, cu scopul de a crește popularitatea muzicii orientale, prin instrumentele muzicale inedite: corn, trombon, tubă și trâmbiță.

Încă din 2007, Golden Horn Bras își dorește să apropie cât mai mult elevii de muzica și de artă prin intermediul unor concerte educaționale pe care le desfășoară în școli. În acest scop, ei au dezvoltat cu meticulozitate un repertoriu colorat, variind de la perioada barocă până la prezent, precum și comandând multor compozitori turci să scrie piese pentru ei.