Confidenţialitate

Japonia, măsuri sporite de securitate informatică pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo

Autoritățile din Japonia iau măsuri pentru a întări securitatea informatică a Jocurilor Olimpice de la Tokyo de anul viitor, după ce ar fi avut loc mai multe atacuri cibernetice.

Autoritățile din Japonia vorbesc de atacuri cibernetice rău intenționate. Nu au oferit detalii, dar au spus că vor face toate eforturile pentru a proteja Jocurile Olimpice de posibile încercări de hacking. Organizatorii Jocurilor declară că nu a fost niciun impact semnificativ asupra operațiunilor plănuite.

Marea Britanie și SUA au acuzat direct serviciile de informații militare ruse că au încercat să perturbe evenimentul de anul viitor. Oficiali britanici au spus că ar fi fost vizați organizatori, furnizori de logistică și sponsori.

Rusia pe de altă parte a negat că ar fi plănuit astfel de atacuri cibernetice.

Mai multe încercări de hacking asupra organizațiilor sportive internaționale au avut loc în ultima perioadă. Experți în securitate cibernetică spun că ar fi fost puse la cale de Rusia încă de pe vremea scandalului antidoping de acum 5 ani, care viza sportivi ruși.

Din cauza dopajului pe scară largă, în decembrie Rusiei i-a fost interzis să participe timp de 4 ani la evenimente sportive importante, inclusiv la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Ani Sandu