Confidenţialitate

Japonia închide granițele pentru toți străinii, în contextul apariției variantei Omicron

Încă o țară a anunțat că-și închide granițele, ca urmare a apariției variantei Omicron. Este vorba de Japonia, care ia această măsură după Israel. În acest context, însă, și Australia amână decizia de a redeschide granițele pentru pentru studenți și muncitori calificați.

Spre deosebire de multe țări europene, care și-au închis granițele doar pentru cetățenii care vin din țări ale Africii de Sud, Japonia, a treia economie din lume, își va închide granițele pentru toți străinii.

„Vom interzice toate intrările noi ale cetăţenilor străini din întreaga lume începând cu 30 noiembrie”, a declarat premierul Fumio Kishida.

Însă, japonezii care revin din nouă ţări din Africa şi din state unde au fost înregistrate infectări cu noua variantă vor trebui să se supună „unor măsuri stricte de izolare în funcţie de riscuri”, a precizat şeful guvernului.

Japonia, care a introdus restricţii la frontiere de la izbucnirea pandemiei, şi-a relaxat la începutul lunii noiembrie măsurile pentru persoanele care se deplasează în scop de afaceri, studenţii şi stagiarii din alte ţări, dar interzice accesul turiştilor.

Pe de altă parte, Australia și-a suspendat planul de redeschidere a granițelor pentru studenți și muncitori calificați, invocând incertitudinile legate de noua variantă Omicron a coronavirusului.

Sursa foto: Unsplash / Timon Studler

Citește și: Cehia şi Austria confirmă primele cazuri de infectare cu noua variantă Omicron a coronavirusului