Confidenţialitate

Interdicțiile de călătorie impuse în timpul pandemiei nu blochează circulația SARS-CoV-2, ci doar o încetinește, arată mai multe studii | AUDIO

Mai multe studii citate de postul national de radio din Statele Unite, NPR, arată că interdicțiile de călătorie impuse în timpul pandemiei nu eradichează circulația SARS-CoV-2, ci doar o încetinește.

Și în cazul variantei Omicron a SARS-CoV-2, Organizația Mondială a Sănătății a precizat deja că zborurile nu ar trebui interzise.

Directorul pentru Sănătate Globală de la Institutul Yale, Saad Omer, a declarat pentru NPR că cea mai bună cale pentru a eradica pandemia este realizarea unei campanii de vaccinare echitabile, în toată lumea.

Acum, în unele țări bogate, rata de vaccinare a ajuns la 80%, iar în țări foarte sărace, care nu au avut bani și acces la seruri, rata de imunizare abia dacă a ajuns la 3%.

De asemenea, a da posibilitatea țărilor să-și producă propiile vaccinuri ar fi o cale bună pentru a reduce intensitatea pandemiei.

NPR citează și un studiu recent al jurnalului Science care arată că restricțiile dure de circulație la nivel internațional impuse la începutul pandemiei au avut ca efect doar întârzierea exploziilor de cazuri.

Interzicerea călătoriilor poate da falsul sentiment că virusul poate fi prins, au mai explicat certătătorii citați de postul american public de radio.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Anca Grădinaru

Sursa Foto: Pixabay

Citește și: BioNTech a anunțat că a început să lucreze la un vaccin adaptat variantei Omicron