Japonia: cutremur cu magnitudinea de 5,6

5 oameni au fost răniți şi exista pagube materiale în urma unui cutremur de pământ cu magnitudinea de 5,6 s-a produs noaptea trecuta în vestul insulei Honshu, la 96 kilometri nord de Hiroshima.

 Aproximativ 100 de locuinţe nu mai au acces la apă curentă în oraşul Oda, mai multe clădiri şi drumuri au fost de asemenea avariate. În schimb, nicio problemă nu a fost semnalată în zona centralei nucleare din Shimane, oprită în prezent pentru operaţiuni de mentenanţă.

Autorităţile nipone au emis o alertă în privinţa riscului de replici seismice puternice și au cerut populaţiei să rămână vigilentă. 

„Vrem ca zonele care au fost afectate de acest seism puternic să rămână în alertă în timpul săptămânii care vine, întrucât câteva replici ar putea să apară şi să aibă o intensitate de un nivel de ‘cinci plus'” pe scala seismică japoneză, a declarat Toshiyuki Matsumori, unul dintre coordonatorii Agenţiei meteorologice japoneze , într-o conferinţă de presă.

Replici puternice ar putea să se producă în următoarele două sau trei zile, iar mai multe cutremure importante au fost deja resimţite în regiunea afectată de seismul iniţial.

 Situată în Cercul de foc al Pacificului, în Japonia se produc majoritatea cutremurelor şi a erupţiilor vulcanice de pe Pământ.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS