Jandarmii montani avertizează turiștii să nu se aventureze pe traseele turistice

Jandarmii montani vor fi prezenţi în minivacanța de 1 Mai în staţiunile montane Straja şi Parâng, pe traseele turistice din munţii Retezat, Vâlcan, Şureanu şi Parâng, precum şi în staţiunea Geoagiu Băi, unde sunt aşteptaţi să sosească numeroşi turişti.

Jandarmii montani sfătuiesc turiştii, care aleg să petreacă minivacanţa de 1 Mai la munte, să nu se aventureze pe traseele turistice fără echipament adecvat şi să se informeze temeinic asupra traseului pe care doresc să îl parcurgă.

De asemenea, trebuie să adopte un comportament decent, să nu tulbure ordinea publică şi să nu recurgă la deteriorarea amenajărilor turistice, marcajelor sau indicatoarelor. Persoanele care se află în dificultate, trebuie să apeleze jandarmii montani şi salvamontiştii la numărul de urgenţă 112.

În această perioadă, jandarmii vor asigura ordinea publică la 20 de manifestările religioase, sportive şi cultural-artistice. Jandarmii recomandă tuturor participanţilor la aceste adunări publice să respecte recomandările făcute de organizatori sau de forţele de ordine și să sesizeze orice încălcare a prevederilor legale.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS