Jandarmeria nominalizează un procuror militar care a urmărit intervenția de vineri din Piața Victoriei

Autoritățile continuă să se contrazică. După ce prim-procurorul Parchetului Militar Bucureşti, Ionel Corbu, a declarat că la protestul de vineri din Piaţa Victoriei nu a fost prezent niciun procuror militar în centrul de comandă al Jandarmeriei, Jandarmeria revine cu un comunicat în care nominalizează procurorul prezent la finalul săptămânii trecute în piață.

„În data de 10 august, în Piaţa Victoriei, pe timpul asigurării şi restabilirii ordinii publice a fost prezent domnul locotenent colonel magistrat Pîrlog Bogdan din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti.

Acesta s-a autosesizat cu privire la evenimentele din Piaţa Victoriei fiind prezent în intervalul orar 17.00-04.00 atât în punctul de comandă înaintat cât şi în zona dispozitivelor alaturi de reprezentanţii Jandarmeriei, Poliţiei şi autorităţilor publice centrale şi locale”, a transmis Jandarmeria Capitalei.

”De la Parchetul Militar Bucureşti nu a fost niciun procuror care să facă parte din centrul mobil de comandă”, a afirmat Ionel Corbu, prim procurorul Parchetului Militar.

Declarațiile lui Ionel Corbu sunt însă în contradicţie cu declaraţiile ministrului de Interne Carmen Dan, dar şi cu declaraţiile reprezentanţilor Jandarmeriei.





Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS