Jandarmeria le cere protestatarilor să demonstreze paşnic

Jandarmeria Română le cere participanţilor la manifestaţii să îşi exercite dreptul la libera exprimare în mod paşnic şi civilizat, atenţionând asupra folosirii materialelor pirotehnice la astfel de evenimente.

“Facem un apel către toţi participanţii la manifestaţiile din spaţiul public să continue să îşi exercite dreptul la libera exprimare în mod paşnic şi civilizat. Atenţionăm asupra gravităţii folosirii materialelor pirotehnice în condiţiile în care în stradă sunt prezenţi inclusiv minori. Folosirea acestor materiale contravine legii, poate avea consecinţe grave asupra celor din jur, iar panica, de asemenea, poate produce incidente nedorite”, se arată într-un mesaj pe pagina de Facebook a Jandarmeriei.

“Jandarmeria Română nu va face estimări publice, neavând atribuţii legale în acest sens sau instrumente specializate, putând face doar o proiecţie în vederea dimensionării dispozitivelor de ordine”, se adaugă în mesaj.

Jandarmeria face apel ca manifestanţii să nu se implice în conflicte de nicio natură.

“Dacă sunteţi martorii unor fapte antisociale, sesizaţi imediat forţele de ordine! Nu vă implicaţi în conflicte de nicio natură şi respectaţi indicaţiile forţelor de ordine”, se încheie mesajul.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS