Confidenţialitate

Jandarmeria explică imaginile apărute la TV și preluate de PSD: Accesul în încăperea din Biroul Electoral Sector 1, unde sunt materiale electorale, permis cu acordul preşedintelui BES

Accesul în încăperea din Biroul Electoral al Sectorului (BES) 1 unde sunt depozitate materiale electorale este permis doar cu acordul preşedintelui BES, iar incinta este luată în protecţie după sigilare, potrivit unui comunicat al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, transmis Europa FM.

Jandarmeria Capitalei a făcut aceste precizări după ce pe un post de televiziune au fost difuzate, miercuri seara, imagini cu mai multe persoane intrând în sediul BES.

“Încăperea în care sunt depozitate materialele electorale a fost desigilată la cererea preşedintelui biroului electoral, jandarmul întocmind de fiecare dată în acest sens un proces-verbal de predare-primire a încăperii respective. Precizăm faptul că accesul în încăperea respectivă este permis doar cu acordul preşedintelui biroului electoral de sector, iar incinta este luată în protecţie după sigilare. Activităţile desfăşurate în interiorul încăperii nu intră în competenţa instituţiei noastre atâta timp cât persoanele autorizate desfăşoară activităţi legate de procesul electoral”, precizează Jandarmeria Capitalei.

Antena 3 a difuzat, miercuri noapte, imagini cu sacii de vot și persoane aflate între aceștia, susținând că sunt dovezile fraudării votului de duminică de către reprezentanții USR-Plus. Postul de televziune a titrat pe o burtieră galbenă: ”Șocant! Imaginile anului! Fraudă la vot!”.

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a scris, miercuri seara, pe Facebook, că ”reprezentanţi ai USR PLUS intră în sediul BES noaptea, ca hoţii”.

Într-un mesaj devenit rapid viral, Gabriela Firea acuza fraude la alegerile locale de duminică, preluând imagini difuzate de Antena 3. Ea cerea reluarea alegerilor în București, în baza imaginilor prezentate de postul de televiziune.

Joi dimineață, Clotilde Armand a reacționat pe pagina sa de Facebook susținând că imaginile au fost fimate când ”președintele BES 1 ne-a invitat conform legii să mergem cu el, în calitate de candidați – observatori, pentru a ne convinge că procesul este transparent și nu se produc fraude prin manipularea sacilor”.

”Poate vreți să auziți adevărul și ce căutau colegii mei în sala BES 1:
– în imaginile prezentate publicului la A3 apare și președintele BES1, procurorul Sprîncu Nicolae;
– Președintele BES 1 a decis să fie numărate semnăturile votanților de pe listele electorale permanente, complementare și suplimentare, pentru a vedea dacă numărul acestora corespunde cu numărul semnăturilor votanților scris în Procesul Electoral;
– Președintele BES 1 ne-a invitat conform legii să mergem cu el, în calitate de candidați – observatori, pentru a ne convinge că procesul este transparent și nu se produc fraude prin manipularea sacilor;
– BES 1 era plin la acea oră. Vorbim despre ziua de luni 28 septembrie 2020, puțin după ora 24. În acea seară BES 1 s-a închis la ora 02:00 noaptea, noi plecând odată cu membri BES 1 din clădire;
– cel care caută și după ce îl găsește mânuiește acel sac este personal tehnic al BES 1. Acesta era pus de procuror să caute sacii unei secții de vot un anume Dan, șoferul lui Daniel Tudorache, angajat DGASPC Sector 1, pe timpul desfășurării activității BES1, având calitatea de personal tehnic al BES1;
– toată această manipulare ordinară orchestrată de PSD prin A3 este pentru intimidarea procurorului, președintele BES 1, care astăzi are de luat o decizie la sesizarea PSD de anulare a scrutinului (asta dacă ați urmărit declarația lui Marcel Ciolacu, în care spune că procurorul este și el implicat). Nu noi suntem vizați de acest măcel mediatic, procurorul, președinte BES 1 este cel vizat.
Dați mai departe să știe toată lumea cât de mizerabili sunt pesediștii și trompetele lor”, a transmis Clotilde Armand.

Clotilde Armand, candidata USR-Plus la Primăria Sectorului 1 a câștigat a în fața actualului primar de la PSD, Dan Tudorache, după ce toate cele 166 de secții de vot au fost centralizate pe platforma AEP, marți seara.

După centralizarea finală, Clotilde Armand are 40,95% (36.454), față de Dan Tudorache care a obținut 39,82% (35.447).