J.K. Rowling, autoarea seriei „Harry Potter”, scrie încă două cărţi

Scriitoarea britanică J.K. Rowling, autoarea romanelor din seria ”Harry Potter”, a anunţat că are în pregătire două volume, potrivit The Guardian.

Celebra scriitoare britanică le-a dezvăluit fanilor ei de pe Twitter că a început să lucreze la două volume noi – unul va fi publicat cu numele ei, iar celălalt sub pseudonimul literar Robert Galbraith.

Întrebată de admiratorii ei de pe această reţea de socializare, miercuri seară, dacă va publica în viitorul apropiat o nouă carte, J.K. Rowling a răspuns: ”Lucrez la asta (literalmente)”.

Deşi nu a oferit alte detalii despre cele două proiecte, scriitoarea a confirmat că unul dintre volume va apărea cu numele ei pe copertă, iar celălalt va fi publicat în seria sa de romane poliţiste, semnate cu pseudonimul Robert Galbraith. 

”Câte unul din fiecare, dar nu ştiu deocamdată care dintre ele va fi publicat mai întâi. Vă voi spune imediat ce voi afla şi eu acest lucru”, a precizat romanciera britanică.

J.K. Rowling este una dintre cele mai cunoscute scriitoare din lume. Ea a devenit celebră cu romanele din seria ”Harry Potter”, o franciză literară care include şapte volume traduse în 67 de limbi şi vândute în peste 450 de milioane de exemplare.

Cărţile din această serie au stat la baza realizării a opt lungmetraje, care au generat încasări de peste 7 miliarde de dolari pe plan mondial.

Sursă: News.ro

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS