Confidenţialitate

Izvoare, Bacău: 36 de locuințe în 5 zile – o organizație neguvernamentală ajută familiile nevoiașe

36 de locuințe pentru familiile cu venituri mici,  construite în 5 zile – iată cum ar putea fi rezumată inițiativa unei organizații neguvernamentale.

Între 2 și 6 octombrie, organizația Habitat for Humanity, cu sprijinul a sute de voluntari din România și din străinătate, va construi 36 de locuințe în cartierul Izvoare din Bacău.

 

Organizația neguvernamentală Habitat for Humanity va construi 36 de locuințe în doar 5 zile în cartierul Izvoare din Bacău.

Vor beneficia de acest proiect familiile cu venituri mici, selectate în urmă cu un an.

”BIG BUILD marchează Ziua Mondială a Locuirii, sărbătorită anul acesta pe data de 2 octombrie.

Pentru a celebra locuirea, proiectul ia forma unui festival al binelui — #Habitat Fest — care aduce împreună oamenii care au nevoie de ajutor cu cei care au posibilitatea și doresc să ajute. La #Habitat Fest schimbăm viața a 36 de familii, care vor avea o locuință decentă și un cămin primitor.

Mai mult, punem fundația unei comunități a oamenilor mărinimoși, formată deopotrivă din voluntari generoși, parteneri de nădejde și familii în nevoie, care lucrează umăr la umăr pentru a contribui la eradicarea locuirii precare”, arată organizația Habitat for Humanity.

„Ne bucurăm că vom sărbători Ziua Mondială a Locuirii pe șantierul din Bacău și că între 2 și 6 octombrie vom face un pas important pentru a ajuta cele 36 de familii să înceapă o viață nouă. Totodată, prin acest proiect ambițios continuăm eforturile din ultimii ani de a pune pe agenda publică problemele de locuire cu care se confruntă jumătate din populația României. Suntem recunoscători pentru susținerea pe care am primit-o din partea Primăriei Municipiului Bacău și a partenerilor noștri, care au rămas alături de proiect și ne-au ajutat să ne respectăm angajamentul luat față de familii,” a declarat Roberto Pătrășcoiu, Director Național Habitat for Humanity România.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Beneficiarii proiectului vor deveni, imediat după terminarea lucrărilor, proprietari și vor plăti o chirie modică, fără dobândă, fără profit, timp de 20 de ani.

România — cele mai îngrijorătoare cifre în domeniul locuirii din Uniunea Europeană

Conform European Housing Exclusion Index 2016, România se află pe ultimul loc din UE la mai multe capitole privind accesul la locuirea de calitate. Peste jumătate (52,3%) din populația României trăiește în locuințe supraaglomerate; 21,5% din locuințe se află într-un stadiu avansat de degradare; iar peste 15% dintre locuitori sunt împovărați de costurile locuirii, respectiv cheltuie peste 40% din venitul lunar pentru întreținerea gospodăriei.

Criterii selecție familii bebeficiare Habitat for Humanity România

(1) au nevoie urgentă de o locuință. În momentul selecției, ele nu au un camin și locuiesc în condiții improprii, fie mai multe generații într-o locuință neadecvată numărului de persoane, fie în chirie.

(2) au venituri și pot plăti rate lunare, fără dobândă, fără profit, la locuința dobândită prin programul Habitat for Humanity, pe o perioadă de 20 de ani. Familiile beneficiare plătesc locuința la valoarea materialelor de construcție.

Familiile beneficiare devin astfel parteneri ai organizației Habitat for Humanity România. Ratele plătite de beneficiari merg într-un fond rotitor, numit Fondul pentru Umanitate, din care sunt construite sau renovate alte locuințe pentru familii în nevoie. În felul acesta, o familie care deține o casă Habitat for Humanity ajută o altă familie în nevoie să aibă o locuință decentă.

(3) au disponibilitatea de a contribui cu munca voluntară la construcția locuințelor Habitat for Humanity România. Conceptul de muncă voluntară, sweat-equity cum este numit peste tot în lume, nu reprezintă o plată pentru casa primită, ci arată dorința familiei de a se implica alături de voluntari internaționali și români în eforturile pentru eradicarea locuirii precare.