Izolarea la domiciliu a agravat fenomenul violenței domestice. Consiliere și asistență juridică pentru victime

Izolarea la domiciliu a agravat fenomenul violenței domestice. Cu fiecare săptămână de carantină, victimele sunt nevoite să stea mai mult cu agresorii.

În sprijinul celor afectati de aceasta situatie vine asociația ANAIS care oferă la telefon consiliere pshilologică, precum și asistență juridică.

Avocata asociației, Giulia Crișan, spune că au cerut date de la Poliție privind numărul în creștere al victimelor, fără răspuns deocamdată, transmițând însă că sunt foarte solicitați în această perioadă.

“Dacă stăm 24/24 de ore în familie, evident că apar tensiuni. Nu vorbim de cazurile unde erau tensiuni până acum, ci de situația creată acum, când avem tot felul de necunoscute: Nu știm când vom reveni în activitate, avem probleme financiare, nu avem predictibilitiatea locului de muncă, copiii nu mai au răbdare în izolare”, spune Giulia Crișan.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Din fericire pentru victime, e mai ușor să obțină acum ordine de restricție pentru cei care le agresează.

“Dacă Poliția nu emite pe loc un ordin de protecție, victima însăși poate solicita instanței de judecată emiterea unui ordin de protecție. Poate trimite online, pe e-mail, către judecătorie, o cerere. Cauza va fi judecată în 72 de ore”, mai adaugă Giulia Crișan.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS