Confidenţialitate

Iv cel naiv: Vreau ca poezia să se intersecteze cu viața mea în interior, nu la exterior – VIDEO

Iv cel naiv, invitat în emisiunea La Radio cu Andreea Esca de sâmbătă, 21 martie, a vorbit despre cum a început să facă poezie, dar și despre motivele pentru care preferă să păstreze anonimatul.

Iv a început să scrie poezii prin liceu, când creațiile sale erau “nihiliste, foarte întunecate”, și a început să facă poezie – diferență pe care a ținut să o accentueze în emisiune – mai târziu, după ce iubita căreia îi scria tot timpul bilețele și mesaje i-a spus că ar trebui să publice tot ce scrie.

“Pe la 29, 30 de ani, aveam o iubită căreia îi scriam sms-uri, mailuri și așa mai departe. Și ea înțelegea și se bucura și a zis că sunt așa de frumoase încât trebuie să le arăt oamenilor. Datorită ei am început să public” , a povestit Iv cel naiv, precizând că el nu voia pe atunci să scrie pentru oameni, ci pentru ea.

Cât despre anonimatul pe care îl păstrează de când a început să scrie pe site-ul www.ivcelnaiv.ro, Iv cel naiv a explicat că la început a crezut că poeziile lui nu vor interesa pe nimeni și că nu a fost o strategie de marketing “absolut deloc”:

“(…)Ținea mai mult de intimitate, o vedeam ca pe un fel de joacă, ca pe un experiment. A fost o chestie foarte lejeră, după care a devenit un fel de ceea ce tu și mulți oameni numesc o strategie de marketing, dar nu e o strategie, am rămas cinstit cu ideea asta.

Iv cel naiv a preferat să își păstreze o identitate anonimă și pentru că nu și-ar dori să fie celebru. “Pur și simplu cred în faptul că vreau să am o viață liniștită. Vreau ca faptul că scriu poezie să nu se intersecteze cu viața mea. Vreau ca singura intersecție să fie în interiorul meu, nu în exterior”

Iv a făcut referire și la celebritatea Andreei Esca, recunoscând că a apreciază pentru echilibrul pe care îl păstrează în viața ei personală.

“Tu știi foarte bine, tu ești o persoană celebră, știi ce înseamnă să mergi pe stradă și oamenii să te recunoască. E frumos, dar de la un punct încolo nu mai e așa frumos și începe pe alocuri să fie foarte greu. Nu mi-ai spus lucrul ăsta, dar știu sigur că e așa, știu sigur că ți-e greu câteodată, știu sigur că (n.r. uneori) ți-ar conveni să nu fii Andreea Esca.”

“Vreau să-mi mărturissesc respectul ăsta față de tine… Îi explicam uneia dintre fiicele mele de ce nu vreau să fiu celebru. Până la urmă am zis că celebritatea îți ia mințile. Asta se întâmplă cu foarte mulți oameni. Mi se pare foarte mișto că nu ți-a luat mințile”, i-a mărturisit Iv cel naiv Andreei Esca.