Iv cel naiv: Sunt inginer, dar nu am profesat. Îmi place să fiu tată – VIDEO

Invitat în emisiunea La Radio cu Andreea Esca de sâmbătă, 21 martie, Iv cel naiv s-a prezentat drept „visător profesionist” și „donator universal de poezie”, precizând că, deși e inginer la bază, nu a profesat niciodată.

„Inginer la bază, visător profesionist, donator universal de poezie și salvator în viața de zi cu zi. Port ochelari şi când iubesc mă simt mai înalt. Sunt tată a două fete de la care învăţ tot felul de chestii”, s-a prezentat poetul Iv cel naiv în rubrica „Autobiografie în 20 de secunde„.

Iv cel naiv a mai spus că, deși la bază este inginer de telecomunicaţii, nu a profesat „absolut niciodată”. „Nu ştiu absolut nimic din meseria asta a mea, în afara faptului că eram foarte bun la matematică şi la fizică, de la care am preluat un fel de logică cu care să privesc lumea asta şi de la care am învăţat că în toate lucrurile există poezie. Facultatea mi-a deschis nişte orizonturi, asta e tot. Meseria nu m-a interesat niciodată.”

„Când nu sunt inginer, sunt foarte mult tată şi îmi place foarte mult să fiu tată”, a mai spus Iv cel naiv. „Când nu sunt tată, sunt scriitor, poet, prozator poate pe viitor. Când nu sunt nici asta, sunt bucătar, şofer…”

Iv cel naiv are două fetiţe, care sunt o sursă de inspiraţie pentru el, precum și „o sursă de foarte multe lucruri, printre care cel mai important cred că e autocunoaşterea. Încercând să le înţeleg pe ele, ajung să mă cunosc pe mine. (…) Ele îmi arată nişte lucruri, eu încerc să le înţeleg. Încercând să le înţeleg, ajung să mă înţeleg pe mine.”