Confidenţialitate

Iulia Ramona Chiriac este noua șefă a Reprezentanței Comisiei Europene în România

Iulia Ramona Chiriac a fost numită astăzi șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, se arată într-un comunicat oficial.

În această calitate, Iulia Ramona Chiriac va fi reprezentanta oficială a Comisiei Europene în România, sub autoritatea politică a președintei Ursula von der Leyen.

Iulia Ramona Chiriac are cetățenie română și este diplomat de carieră, are o experiență de aproape 20 de ani în afaceri europene, dobândită inclusiv la nivel local, în România.

Dnoamna Chiriac a fost consul general al României în landul Bavaria din 2016 și face parte din serviciul diplomatic român din 2008. Înainte de această experiență de peste zece ani în funcții diplomatice, a lucrat în administrația publică centrală și locală din România, având atribuții legate în special de pregătirea autorităților locale române pentru aderarea țării la UE.

În cadrul Ministerului Integrării Europene din România a fost responsabilă în special de promovarea valorilor UE, de furnizarea de informații privind oportunitățile de finanțare, precum și de diseminarea cunoștințelor despre UE prin organizarea de conferințe, seminare, campanii de informare și ateliere.

Iulia Ramona Chiriac a absolvit Facultatea de Studii Europene a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, România. Are două diplome de master, una în studii europene și alta în studii de gen.

Foto: Reprezentanța Comisiei Europene