Confidenţialitate

Italienii fac bilanțul noilor cutremure din centru peninsulei (AUDIO)

Două cutremure – cu magnitudini de 5,9 și 5,4 – au răspândit panică în centrul Italiei, aseară, la două luni după cel care a ucis 300 de persoane în regiune.

Unele imobile vechi s-au prăbuşit.  De spaimă, o persoană a suferit un infarct și nu a mai putut fi salvată, relatează La Repubblica.

Alte câteva au fost rănite.

Cel puțin 9 persoane au fost rănite în urma seismelor, cel de-al doilea cutremur fiind resimțit și în Austria, relatează presa italiană. Sute de persoane aflate în stare de şoc au sunat la serviciile de urgenţă

Cele mai afectate sunt provinciile Macerata și Ancona.

În localitatea Ussita din regiunea Marche – unde mai multe clădiri s-au prăbușit. “A fost un cutremur extrem de puternic, apocaliptic, lumea ţipa pe străzi, nu avem curent electric”, a declarat primarul localității.

Un segment al Autostrăzii Salaria a fost închis din cauza riscului de prăbuşire.

În orăşelul Visso, s-au prăbuşit mai multe clădiri, iar două persoane au fost rănite, după ce tavanul locuinţei s-a desprins.  rimul cutremur s-a produs la ora locală 19:10 în zona localității Visso din provincial Macerata la o adâncime de doar 10 kilometri. Două ore mai târziu s-a produs un alt seism, care foarte probabil nu a fost o replică, ci o mişcare telurică separată.

Zona este foarte aproape de regiunea Amatrice, care a fost devastată, la 24 august, de un cutremur violent.

Potrivit presei, noi surpări au fost înregistrate, în “zonele roşii” ale cutremurului din 24 august, zone în care accesul este interzis din cauza fragilităţii clădirilor care au mai rămas în picioare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.