Confidenţialitate

Italia: Un bărbat a încercat să obțină un certificat de vaccinare fals folosind un braț din silicon în centrul de imunizare | AUDIO

Un italian a încercat să obțină certificatul verde fără să se vaccineze, folosindu-se de un braț proteză de silicon.

Bărbatul, în vârstă de 50 de ani, din Piemont, s-a prezentat la un centru de vaccinare cu o proteză. Culoarea şi senzaţia la atingere au trezit suspiciuni infirmierei care trebuia să îl vaccineze. Aceasta i-a cerut să scoată cămaşa, descoperind astfel înşelătoria. Bărbatul i-a cerut femeii să pretindă că nu a văzut nimic însă ea a refuzat.

Alberto Cirio, președintele regiunii Piemont, spune despre întâmplare că ar friza ridicolul dacă nu ar fi vorba despre o „faptă de o gravitate uriaşă şi inacceptabilă faţă de sacrificiul pe care pandemia a făcut să-l plătească comunitatea, ca vieţi omeneşti şi costuri sociale şi economice”.

Italia se confruntă în prezent cu creștere a cazurilor, raportând joi aproape 17.000 de noi infecții. Începând de luni în Italia va intra în vigoare un „super-certificat sanitar” care urmează să fie acordat doar persoanelor vaccinate şi vindecate de Covid-19, care le va permite să meargă la cinema, la teatru sau la restaurant. Certificatul verde obişnuit – care poate fi obţinut prin efectuarea unui test antigen – va permite accesul la locul de muncă.

Sursa foto: Unsplash / Mat Napo

Citește și: Sibiu: Personalul ATI de la Spitalul Județean nu a omorât cu intenţie pacienţii Covid, însă e posibil ca 13 bolnavi să fi decedat pe fondul neglijenței medicale