Confidenţialitate

Sibiu: Personalul ATI de la Spitalul Județean nu a omorât cu intenţie pacienţii Covid, însă e posibil ca 13 bolnavi să fi decedat pe fondul neglijenței medicale

Personalul medical din Secţia ATI a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă nu a omorât cu intenţie pacienţii cu COVID-19, însă există posibilitatea ca 13 bolnavi să fi decedat din cauza unor neglijenţe medicale, a anunţat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Ion Veştemean.

Din acest motiv, procurorii au decis să facă noi cercetări în cazul fiecărui deces, în noi dosare deschise pentru  ucidere din culpă.

Din materialul probator nu a rezultat că pacienţii internaţi pe secţia ATI COVID a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu au decedat ca urmare a unor acţiuni săvârşite cu intenţie de personalul medical.

Nu a fost însă exclusă posibilitatea ca aceste decese să fi survenit ca urmare a unor neglijenţe medicale, asa încât procurorul de caz a dispus schimbarea încadrării juridice din infracţiunea de omor calificat în ucidere din culpă.

Totodată, dosarul mare a fost împărțit în 13 dosare, câte unul pentru fiecare pacient decedat pentru care s-a formulat plângere penală.

Ancheta a fost deschisă după ce, pe 7 martie, într-un ziar local, un cadru medical care lucrase în secția ATI a spitalului din Sibiu a susținut că pacienților nu li se administrau tratamentele corespunzătoare afecţiunilor pe care le au ci doar anestezice şi sedative.

În plus, unii ar fi fost legați de paturi, aspecte care ar fi dus la moartea lor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Adriana Sârbu

Citește și: Procurorii deschid dosar penal pentru omor la ATI Sibiu. Fost angajat: pacienții COVID erau sedați și legați de paturi