Italia: Seismul a făcut 247 de morți, anunță cotidianul La Repubblica

247 de persoane au murit în urma cutremurului din noaptea de marți spre miercuri din centrul Italiei, scrie cotidianul La Repubblica. Anterior, potrivit unui bilanţ provizoriu al autorităților, anunţat după o noapte de căutări, erau 160 de victime.

 

Potrivit La Repubblica, printre acestea se numără foarte mulţi copii. Sute de persoane au fost rănite. Peste 2.500 de oameni au rămas fără adăpost, în condiţiile în care localităţile Amatrice, Accumoli şi Pescara del Tronto au fost rase, practic, de pe faţa Pământului. Ei au fost nevoiţi să îşi petreacă noaptea în corturi, în timp ce temperatura în zonă a scăzut la 11 – 12 grade Celsius.

 

Aproximativ 4.000 de membri ai echipelor de salvare şi voluntari au căutat supravieţuitori pe tot parcursul nopţii, în timp ce replicile seismice au continuat. Pompierii au reuşit, la 17 ore după cutremur, să salveze o fetiță de 10 ani. Speranţa adusă de găsirea în viaţă a fetei a fost umbrită la scurt timp, când de sub aceleaşi dărâmături a fost scos trupul neînsufleţit al unui băieţel.

Cutremurul, cu magnitudinea 6, s-a produs ieri dimineaţă în centrul Italiei, la o adâncime de numai patru kilometri.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS