Confidenţialitate

Italia: O femeie bolnavă de Covid-19, intubată de o lună, a născut un copil

Bebelușul s-a născut la spitalul din Cona, Ferrara. Mama lui are 35 de ani, este infectată cu Covid-19 și este intubată în terapie intensivă de o lună, scriu jurnaliștii publicației La Stampa.

Rayt, cum se numește bebelușul, un simbol pentru „ploaie binecuvântată”, cum povestește tatăl, se află și el la secția ATI pentru că mama lui a fost tratată cu mai multe medicamente. Nou-născutul nu are Covid: „este un bebeluș frumos, are 2,2 kilograme, un adevărat cadou din cer”, mai spune tatăl, care adaugă:

„Medicii au fost foarte buni. Au așteptat ca bebelușul, prematur, să se nască în siguranță, prin cezariană. În acest fel, soția mea poate fi tratată și cu medicamente mai puternice”.

Povestea familiei a cutremurat orașul, dar și pe medici și asistenți sociali.

Ceilalți doi copii ai cuplului, de 6 și 2 ani, au luat și ei virusul, dar au fost asimptomatici. Pentru că în familie nu avea cine să îi îngrijească, au fost spitalizați o vreme. Apoi, cu ajutorul asistenților sociali au fost duși la un hotel suport Covid.

Tatăl lor li s-a alăturat în urmă cu câteva zile, după ce s-a vindecat, iar acum s-au întors cu toții acasă.

Părintele este, însă, îngrijorat: pe lângă frica pentru starea soției și pentru cel mic, trebuie să găsească o nouă locuință. Proprietarii au vândut apartamentul în care locuiesc și în curând familia trebuie să îl elibereze.

  • Iorgu Ianuși