Confidenţialitate

Italia: Noi restricții regionale intră în vigoare. Pe 15 noiembrie se decide dacă țara intră în carantină totală

Criza COVID nu slăbește Italia, iar de miercuri intră în vigoare noi blocaje regionale.

Totodată, pe 15 noiembrie se va decide dacă se trece la carantină națională sau nu.

Analize publicate de presa italiană pun față în față cele două „tabere” din Cabinetul de miniști: o aripă insistă pentru măsuri radicale, dar premierul și cei apropiați așteaptă să vadă efectele restricțiilor decise recent.

Regiunile Liguria, Toscana, Abruzzo, Basilicata și Umbria intră, așadar, în „zona portocalie” , alături de Puglia și Sicilia, aflate în această categorie de câteva zile. Așadar, acolo circulația este interzisă pe timp de noapte, nu se intră și nu se iese din regiuni, decât pentru muncă, sănătate sau urgențe. Un nou set de restricții este pregătit și pentru Campania.

Ultimul decret cu restricții este în vigoare de aproape o săptămână, iar măștile sunt obligatorii de peste o lună. Iar pe 15 noiembrie, Guvernul va face o evaluare – dacă se impun măsuri naționale, dacă toate regiunile vor trece în „zona roșie”, adică, în carantină – notează cotidianul La Stampa în versiunea online.

Totul depinde de evoluția în următoarea perioadă, declară un viceministru al Sănătății pentru Rainews24.

Ipoteza carantinei totale este pe masa autorităților, scrie și Corriere della Sera. Nu doar pentru că medicii italieni cer carantina de câteva zile, dar și pentru că în Guvern a crescut îngrijoarea.

Dacă unii miniștri, precum Roberto Speranza de la Sănătate, și Dario Franceschini de la Turism și Moștenire culturală fac presiuni pentru o înăsprire, premierul Giuseppe Conte spune că nu trebuie subevaluat „mecanismul științific” în baza căruia a fost împărțită țara în zone roșii, portocalii și galbene:

„Trebuie să așteptăm efectele măsurilor. Am folosit o metodă științifică și nu o putem pune la îndoială pe acest val de emoție” – insistă șeful guvernului italian.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Iorgu Ianuși