ITALIA: Milioane de euro, bani publici, au ajuns la mafie prin organizaţii caritabile frauduloase

Milioane de euro din fonduri publice au ajuns la mafia italiană, prin organizaţii caritabile frauduloase, care au câştigat licitaţii pentru servicii adresate migranţilor.

O amplă anchetă în Peninsulă a dus la reţinerea a 11 persoane.

Banii ajungeau la mafia italiană prin 5 organizaţii caritabile care au câştigat contracte cu bani de la stat pentru acordarea de sprijin migranţilor sin provinciile Lodi, Parma şi Pavia.

Este vorba de 7,5 milioane de euro – a anunţat poliţia italiană.

Din această sumă, suspecţii – care sunt acuzaţi de fraudă şi de spălare de bani – au sustras circa 4,5 milioane de euro „în scopuri personale”.

De asemenea, organizaţia de tip mafiot din regiunea Calabria a folosit organizaţii caritabile pentru a-şi scoate din închisoare unii membri, aceştia fiind înregistraţi ca angajaţi în acele asociaţii.

În Italia nu este neobişnuit ca unor condamnaţi să li se permită să îşi ispăşească pedepsele în afara închisorii dacă fac muncă în folosul comunităţii sau găsesc o altă formă de angajare utilă din punct de vedere social.

Ministrul de interne Matteo Salvini, care vrea să reducă migraţia şi acuză de mult timp organizaţiile caritabile că profită de sistemul de primire a migranţilor, a salutat operaţiunea poliţiei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS