ITALIA: Mii de persoane blocate temporar pe o navă de croazieră. Doi pasageri suspecți de coronavirus

Două persoane din China au fost plasate în carantină la bordul unei nave de croazieră, în Italia, din cauza suspiciunilor de infectare cu coronavirusul din China, iar alte mii de pasageri ai vasului au interdicţie temporară de a coborî în port.

Este vorba despre doi turişti, soţ şi soţie, din Hong Kong care se aflau pe o navă de croazieră a companiei Costa Crociere, ancorată în Portul Civitavecchia, situat la nord de Roma. Femeia are febră şi alte „simptome slabe de gripă”, iar bărbatul nu prezintă pentru moment niciun simptom.

Autorităţile italiene aşteaptă rezultatele analizelor ambilor pacienţi, pentru a stabili dacă au virusul gripal apărut în oraşul chinez Wuhan.

Cei doi soţi au venit cu avionul din Hong Kong la Milano pe 25 ianuarie, după care au urcat pe nava de croazieră în Portul Savona. Pe navă sunt în total 751 de turişti chinezi.

În total, la bordul vasului de croazieră Costa Smeralda sunt peste șase mii de pasageri, care nu au primit încă permisiunea de a coborî în port. Nava a mai călătorit la Marsilia, Barcelona şi Palma de Mallorca.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS