Italia: Mii de oameni i-au cerut demisia primarului Romei

Mii de persoane au manifestat sâmbătă dimineaţă pentru a cere demisia primarului Romei, Virginia Raggi, acuzată de agravarea dezorganizării serviciilor publice din capitala Italiei.

„Incapabilă, incapabilă”, au scandat manifestanţii sub ferestrele primăriei, fluturând bucăţi de plasă portocalie pe care autorităţile le amplasează în mod regulat în jurul găurilor din asfalt pe străzile Romei.

Manifestanţii au protestat împotriva găurilor din asfalt, a gunoaielor de pe străzi, a haosului din transportul public, de starea precară a spaţiilor verzi, notează Agerpres.

În 2016, Virginia Raggi, candidată a Mişcării 5 stele (M5S, populist) a fost aleasă cu 67% din voturi în runda a doua a alegerilor, într-o mişcare de respingere a administraţiilor anterioare, de dreapta şi de stânga, care nu au reuşit să gestioneze un oraş cu datorii excesive. Însă, dificultatea Virginei Raggi de a-şi constitui o echipă şi de a face propuneri concrete a condus la scăderea popularităţii acesteia. Aceasta este judecată pentru declaraţii false într-un scandal legat de o procedură de angajare: verdictul este aşteptat în noiembrie şi în cazul în care va fi găsită vinovată, conform statului M5S, ea va trebui să-şi prezinte demisia.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS