Confidenţialitate

Italia, lovită de mai multe tornade

Italia a fost lovită de tornade. Cel puțin 6 au fost raportate ieri în regiunea Lombardia. Ca urmare a tornadelor și a ploilor puternice însoțite de vijelii, a fost nevoie de evacuarea mai multor familii.

O altă tornadă a lovit localitatea Carpi, provincia Modena, unde un aeroport a fost grav afectat iar câteva avioane au fost distruse. Mai multe case au rămas fără acoperișuri.

Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

Imaginile dramatice sunt răspândite pe internet și prezentate de posturile de televiziune locale. Tornada care s-a format la Fossoli di Carpi, provincia Modena, duminică după-amiază, a afectat aeroportul, folosit pentru zboruri de agrement. Mai multe locuințe din zonă au rămas fără acoperișuri, câteva avioane au fost distruse iar unele depozite au fost, de asemenea, avariate.

„În 30 de secunde totul a zburat luat de vânt” – a declarat președintele Aeroclubului Carpi, Franco Cavazza. „Daunele sunt incalculabile, activitatea de zbor nu va mai putea fi reluată pentru mult timp.” Vântul avea o viteză de 300 de km/oră – spun autoritățile.

Furtunile au provocat probleme în aproape toată Lombardia. Un râu a ieșit din matcă și câteva familii au fost evacuate. De asemenea, sunt case rămase fără acoperișuri. Tornade au fost raportate în zonele rurale Pavia, Brescia și Lodi.

Ploile abundente au afectat și regiunea Piemont, mai ales partea de nord – în timp ce la mare altitudine a nins.