Confidenţialitate

Italia: Guvernul introduce vaccinarea obligatorie pentru persoanele de peste 50 de ani | AUDIO

Confruntat cu o creştere bruscă a cazurilor de COVID, determinată de varianta Omicron a coronavirusului, Guvernul italian introduce vaccinarea obligatorie pentru toate persoanele în vârstă de peste 50 de ani.

Concret, legea impune obligaţia de vaccinare pentru persoanele peste 50 de ani care nu lucrează şi deţinerea unui certificat verde (care atestă și imunizarea) pentru toţi cei peste 50 de ani care lucrează, atât în sectorul public, cât şi în cel privat.

În Italia certificatul de vaccinare se obţine numai după o schemă completă de imunizare sau după vindecarea de COVID.

„Dorim să încetinim curba contaminărilor şi să îi detreminăm pe italienii care nu au fost încă vaccinaţi să facă acest lucru”, a explicat premierul Mario Draghi în ședinţa de Guvern în care a fost adoptată această măsură.

Vizate de vaccinarea obligatorie sunt grupele de vârstă care au cel mai mare risc de a fi internate pentru a reduce presiunea asupra spitalelor şi pentru a salva vieţi, explică decizia guvernanții italieni.

Peninsula are 59 de milioane de locuitori, dintre care 28 de milioane au peste 50 de ani, potrivit Institutului Naţional de Statistică de la Roma.

Prima ţară europeană puternic afectată de pandemie, Italia a înregistrat peste 138.000 de decese de la începutul anului 2020, reaminteşte Agenția France Presse.

Sursa foto: Pixabay

Citește și: Rafila: Molnupiravir şi Paxlovid au fost autorizate. Spre finalul lunii, unul din cele două va fi adus în România | AUDIO

Autor: Ioana Brustur Căpitanu

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.