Confidenţialitate

Italia: Guvernul a decretat stare de urgență în 11 regiuni

Guvernul italian a decretat joi starea de urgenţă în 11 regiuni şi două provincii autonome şi a decis să mobilizeze 250 de milioane de euro pentru a contracara daunele provocate de furtunile care s-au abătut în ultimele săptămîni asupra acestei zone a ţării, relatează EFE.

Consiliul de miniştri a decis să declare starea de urgenţă în regiunile Calabria, Emilia-Romagna, Friuli-Venezia-Giulia, Lacio, Liguria, Lombardía, Cerdeńa, Sicilia, Toscana şi Veneto şi în provinciile autonome Trento şi Bolzano.

La reuniunea ministerială de joi s-a convenit şi mobilizarea imediată a 53,5 milioane de euro pentru a face faţă primelor operaţiuni, în timp ce în următoarele zile se prevede alocarea altor 200 de milioane de euro pentru rezolvarea situaţiei, în aşteptarea cuantificării definitive a pagubelor.

Furtuna de proporţii care a afectat Italia începând din 2 octombrie a provocat 30 de morţi.

Autorităţile italiene au găsit în ultimele ore trupul neînsufleţit al unui medic dispărut la Corleone, în provincia Palermo (sudul Siciliei), după cinci zile de căutări intense.

Ploile abundente au provocat numeroase pagube în diferite regiuni ale ţării, iar ministrul italian al infrastructurii, Danilo Toninelli, a estimat daunele la aproximativ 3 miliarde de euro.