Confidenţialitate

ITALIA: Gelateriile au redevenit puncte de atracție după relaxarea restricțiilor | VIDEO

Statisticile arată că un italian consumă, în medie, 6 kg de îngehţată pe an.

Italia, liderul mondial al înghețatei artizanale, are peste 39.000 de gelaterii cu aproximativ 150.000 de angajați și generează anual vânzări în valoare de 2,8 miliarde de euro.

Agenţia France Presse a surprins atmosfera din piaţa Testaccio, dintr- un cartier cunoscut al Romei, unde gelateriile au devenit din nou puncte de atracţie.

”Este un simbol al verii care vine”, a spus Francesco, un locuitor al Romei care se uită la conul său cu ”gelato”, înghețata care face parte din ADN-ul italienilor, relatează AFP.

Francesco, care are 50 de ani, abia aștepta redeschiderea gelateriei artizanale. Nu e singurul.

”Acum voi recupera timpul pierdut! Iubesc înghețata, face parte din vară, căldura se întoarce”, spune el, făcând o pauză pentru a salva o picătură din înghețata sa de ciocolată și vanilie cu topping de frișcă.

”Mi-a lipsit”, a spus Marco, într-un tricou care îi arată brațele tatuate și cu masca sub bărbie pentru a se putea bucura de ”cea mai bună înghețată din Roma”.

Tiziana recunoaște râzând că se ducea în ”fiecare zi” cu soțul ei în fața gelateriei pentru a vedea dacă ușa este deschisă.

”Am venit în fiecare zi din prima zi în care s-a redeschis”.