Italia: Continuă operațiunile de salvare a victimelor după prăbușirea unei bucăți de autostradă

În Italia, a fost noapte albă pentru echipele de intervenție care au căutat supraviețuitori printre ruinele autostrăzii prăbușite lângă orașul Genova, miercuri după amiază.

Bilanțul tragediei a ajuns acum la 37 de morți, printre care şi un cetăţean român și zeci de dispăruți, confirmă ministrul de interne italian Mateo Salvini. Echipele de intervenție caută și azi supraviețuitori ai tragediei şi evacuează zona pentru că există riscul prăbuşirii unor alte bucăţi de autostradă.

Imagini cu momentul în care s-a prăbușit bucata de autostradă, în timul unei furtuni, au fost surprinse de un localnic şi circulă pe internet.

200 de pompieri din trei regiuni caută de peste 15 ore supravietuitori ai tragediei produse pe autostrada A10, când un segment de 100 de metri de autostradă suspendată s-a prăbușit pur și simplu, în timpul unei furtuni puternice, iar zeci de mașini au căzut în gol 45 de metri. Sunt zeci de morți, printre care 3trei copii, descoperiti de pompieri în timpul nopții, și bilanțul crește pe măsură ce trec orele. Zeci de oameni sunt de negăsit, însă cei care se ocupă de operațiunile de salvare spun că vor sta cât timp e nevoie pentru a mai găsi supraviețuitori.

Speranta moare ultima, subliniaza şeful pompierilor. El povesteste că este o luptă contracronometru:cel mai important este să elibereze zona şi să găsească oameni în viaţă.

Există pericolul ca alte bucăţi de autostradă să se prăbuşească, de aceea, în paralel are loc şi evacuarea a peste 400 de oameni care locuiesc în zonă.

Premierul Matteo Salvini şi ministrul transporturilor au ajuns la faţa locului pentru a inspecta zona. Acesta din urmă a spus că întregul pod va fi distrus şi construit din nou. El a subliniat că vinovaţii pentru această tragedie vor fi găsiţi, pentru că e imposibil ca autostrada să se fi prăbuşit DOAR  după un fulger mai puternic.

Televiziunile relatează de la faţa locului, din fata unui morman de ciment si beton.

A fost închisă temporar circulației, porțiunea Genova-Savona, între intersecția A7 Milano-Genova și Aeroportul din Genova.

Un cetăţean român se află printre victimele tragediei, a anunţat ministerul afacerilor externe.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS