Confidenţialitate

Italia: Centre de vaccinare anti-COVID, deschise în biserici, muzee sau pe vaporete

În Italia, populația va putea fi vaccinată în spații mai puțin obișnuite, printre care biserici, muzee sau taxiuri acvatice (vaporete).

Astfel, autoritățile încearcă să grăbească procesul de imunizare împotriva COVID19.

Planul autorităților italiene de a accelera campania naţională de vaccinare împotriva COVID-19 este acela de a extinde numărul de centre de vaccinare, în spații mai puțin obișnuite.

Potrivit cotidianului Corriere della Sera, locuitorii din Veneţia vor putea fi vaccinaţi de luni şi la bordul unui “vaporetto“. Taxiul acvatic va andoca într-un loc prestabilit pentru a administra vaccinuri anti-COVID-19 persoanelor de peste 80 de ani.

În Monza, oraş din regiunea Lombardia, în următoarele două săptămâni vor fi folosite ca spații de vaccinare incintele din apropierea tribunei amenajate în perimetrul celebrului circuit de motociclism.

În Napoli, italienii vor fi imunizați și în diverse muzee, iar în Sicilia, în numeroase biserici şi parohii catolice. Rezidenţii sicilieni vor putea să asiste la slujbele religioase şi să fie vaccinaţi în acelaşi timp.

Italia speră să vaccineze 80% din populaţia naţională până la sfârşitul verii. Deocamdată, au fost administrate puţin peste 11 milioane de doze de vaccinuri anti-COVID-19, la o populaţie de 60 milioane de locuitori.