Confidenţialitate

Italia: Bărbatul care a incendiat un autobuz şcolar a fost pus sub acuzare pentru terorism

Individul de origine senegalează, care a incendiat un autobuz școlar în nordul Italiei, a fost inculpat pentru răpire, tentativă de ucidere în masă și terorism, au anunțat autoritățile, precizând că nu există indicii că suspectul ar fi avut vreo legătură cu Stat Islamic sau alte grupări extremiste.

Bărbatul voia să “pedepsească Europa pentru politicile privind imigranți, inacceptabile în opinia lui,” și în semn de protest faţă de moartea a mii de imigranți în Marea Mediterană, a declarat procurorul antiterorist Alberto Nobili, informează site-ul agenției Dpa.

Potrivit unui copil aflat la bordul autocarului, bărbatul le-a spus că voia se răzbune pentru moartea celor trei fiice ale sale, care s-au înecat în timpul traversării Mării Mediterane spre Italia.

Nobili a comunicat că suspectul, care a postat o înregistrare pe YouTube în care anunța atacul, pare să fi acționat singur, fără să aibă legături cu rețeaua teroristă Stat Islamic ori alte organizații extremiste.

Un bărbat originar din Senegal în vârstă de 47 de ani, cetăţean italian, a oprit autobuzul şcolar pe care îl conducea, a dat jos 51 de elevi cu vârste între 11 şi 14 ani şi doi adulţi şi a incendiat vehiculul.

“Vreau să se termine cu oamenii morţi în Marea Mediterană”, a strigat şoferul autobuzului în timp ce a incendiat vehiculul în zona San Donato Milanese, la periferia oraşului Milano, relatează site-ul cotidianului La Repubblica.

Cel puţin 12 copii şi doi adulţi au fost transportaţi la spital din cauza unor forme uşoare de intoxicare cu fum.

Conform unor surse din cadrul serviciilor de securitate italiene, şoferul se numeşte Ousseynou S., este originar din Senegal, a primit cetăţenie italiană în 2004 şi are antecedente penale pentru conducerea unui vehicul în stare de ebrietate şi pentru agresarea unui minor. În autobuz se aflau elevi ai unei şcoli generale de la periferia oraşului Milano.

Unul dintre elevi a sunat la carabinieri, iar şoferul autobuzului a fost reţinut. Vehiculul a ars în totalitate.