Confidenţialitate

Italia: Băieţelul care a anunţat autorităţile în legătură cu autobuzul incendiat va primi cetăţenie

Ministerul italian de Interne a anunțat că va grăbi procesul de acordare a cetățeniei în cazul elevului care a reușit să alerteze poliția în legătură cu autobuzul incendiat miercuri de către un imigrant, potrivit CNN.

Poliția a anunțat că elevul se numește Ramy Shehata și are 13 ani. Băiatul este originar din Egipt, iar autoritățile au anunțat că vor suporta integral costurile procedurii de acordare a cetățeniei, în semn de recunoștință pentru actul său de curaj.

“Ministerul de Interne este pregătit să suporte costurile și să grăbească procedurile, astfel încât să îi acorde cetățenia acestui mic erou. Sperăm să putem să îi acordăm lui Ramy cetățenia italiană și să o revocăm pe cea a șoferului de autobuz”, a anunțat Ministerul de Interne într-un comunicat.

Un imigrant african a incendiat un autobuz şcolar, miercuri, la periferia oraşului italian Milano, în semn de protest faţă de moartea extracomunitarilor în Marea Mediterană, mai mulţi elevi fiind intoxicaţi cu fum. Bărbatul a oprit autobuzul şcolar pe care îl conducea, a dat jos 51 de elevi cu vârste între 11 şi 14 ani şi doi adulţi şi a incendiat vehiculul.

Potrivit autorităților italiene, elevul l-a indus în eroare pe șofer, mimând că se roagă în limba arabă, însă, de fapt, îl sunase pe tatăl său, care a alertat poliția.

Șoferul, identificat de către polițiști ca fiind Ousseynou Sy, un cetățean italian născut în Senegal, a fost inculpat pentru răpire, tentativă de ucidere în masă și terorism, au anunțat autoritățile, precizând că nu există indicii că suspectul ar fi avut vreo legătură cu Stat Islamic sau alte grupări extremiste.