Confidenţialitate

Italia: Aproape 280 de medici și angajați din sistemul sanitar au mers la muncă fără să fie vaccinați anti-COVID | AUDIO

Circa 280 de medici şi angajati din sistemul sanitar au continuat să lucreze ilegal în Italia, fără să fie vaccinaţi anti-COVID-19. Carabinierii au verificat până în prezent circa 4.900 de angajaţi din sectoarele medical şi de îngrijiri în peste 1.600 de instituţii private şi de stat. Din luna aprilie, vaccinarea anti-COVID-19 este obligatorie pentru angajaţii din sectorul sanitar italian. Unii dintre aceştia au contestat prevederea în instanţă, dar au pierdut procesele.

Carabinierii au descoperit și că 126 de cadre medicale au continuat să vină la munca deşi erau suspendate pentru că nu s-au vaccinat. Și opt medici de familie nevaccinaţi şi-au continuat activitatea, deși încălcau legea. Guvernul de la Roma a decis extinderea vaccinării obligatorii şi în cazul altor categorii profesionale, precum personalul administrativ sanitar, cadrele didactice, poliţiştii şi militarii.

Mai mult, cadrele medicale trebuie să se vaccineze şi cu doza booster. Ziarul La Repubblica scrie că Executivul italian ia chiar în calcul să facă vaccinarea obligatorie pentru toţi angajaţii.

Decizia depinde de modul în care va evolua rata de reproducere a COVID-19 în următoarele 40 de zile, și anume dacă tendinţa infectărilor se menține crescătoare. În ultima saptămâna, numărul pacienţilor COVID-19 internaţi la ATI a crescut cu 22% în Italia.

Citește și: Italia: Un bărbat a încercat să obțină un certificat de vaccinare fals folosind un braț din silicon în centrul de imunizare | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.