Confidenţialitate

Italia: 80% din populația peste 12 ani, vaccinată

Până pe 10 octombrie, peste 43 de milioane de italieni cu vârsta peste 12 ani s-au vaccinat anti-COVID cu schema completă, ceea ce prezintă 80 la sută din populația eligibilă pentru imunizare.
Atingerea acestui obiectiv – stabilit în martie de un general de armată responsabil cu gestionarea COVID – nu este doar un prag simbolic, de depășire a pragului critic, ci este corelat cu scăderea semnificativă a circulației coronavirusului și o reducere drastică a internărilor în spitale, a spus Guido Rasi, un consilier al comisarului responsabil cu vaccinarea, citat de agenția Reuters.
De altfel, încă de la începutul verii, odată cu creșterea numărului de persoane vaccinate, spitalizările au scăzut în Italia, iar Guvernul și-a putut îndrepta atenția spre redresarea economică și alte servicii medicale fără legătură cu COVID.
Totuși, autoritățile de la Roma spun că nu e suficientă atingerea pragului de 80 la sută, ci trebuie stabilite noi praguri peste acest nivel – dacă vaccinarea copiilor cu vârsta între 5 și 11 ani va merge greu sau un nou prag de 80 la sută în care să fie incluși și copiii sub 12 ani.