Confidenţialitate

Italia: 3 tone de cocaină pură, confiscate după ce au fost descoperite în containere cu banane din Ecuador. Drogurile aveau destinația Marea Neagră | AUDIO

În Italia, autoritățile au confiscat aproape 3 tone de cocaină pură – descoperită în containere cu banane din Ecuador. Destinația finală a drogurilor era Marea Neagră.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cele peste 2.700 de kilograme de cocaină pură au fost descoperite și confiscate în sudul Italiei de Garda financiară italiană. Ofițerii acesteia au făcut captura după ce au analizat rutele comerciale din America de Sud către Marea Neagră, trecând prin portul de escală Gioia Tauro, din Calabria.

Descoperit în containere cu banane provenind din Guayaquil, Ecuador, transportul avea trecută ca destinaţie finală Armenia. După transbordarea în Gioia Tauro, unele containere urmau să ajungă în diferite porturi, atât în Italia, cât şi în Croaţia, Grecia şi Georgia.

Ofițerii militarizați ai Guardia di Finanza au considerat suspecte două lăzi frigorifice mari, de peste 12 metri lungime, care conţineau aproape 80 de tone de banane. După operaţiuni de căutare lungi şi complexe cu ajutorul unor scanere sofisticate şi al unităţilor canine, a fost descoperită și cocaină – ce s-a dovedit de o calitate foarte pură, în stare perfectă.

Drogul ar fi putut aduce traficanţilor câștiguri de peste 800 de milioane de euro. În operaţiuni anterioare legate de această anchetă, au fost confiscate, de asemenea, 600 de kilograme de cocaină ascunse în şase containere.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Ucraina: Președintele Curții Supreme, reținut pentru că ar fi primit mită 3 milioane de dolari | AUDIO