Confidenţialitate

Issey Miyake, creator de modă japonez, a murit la vârsta de 84 de ani | AUDIO

A murit creatorul de modă japonez Issey Miyake. Avea 84 de ani și suferea de cancer la ficat. Este renumit pentru stilul de îmbrăcăminte plisată, care nu se șifonează. A produs, între altele, gulerul negru înalt caracteristic fondatorului Apple, Steve Jobs, care-i era prieten.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Despre Issey Miyake se spune că voia să devină dansator sau atlet. Și-a schimbat planul după ce a dat de revistele de modă ale surorii sale, notează agenția Reuters.

Miyake s-a născut la Hiroshima. Avea 7 ani când a căzut bomba atomică asupra orașului, dar nu a vrut să vorbească despre eveniment. A declarat ulterior că nu vrea să fie etichetat drept „designerul care a supraviețuit” bombei.

A studiat design grafic la Tokio și a învățat design de modă la Paris. A trăit o vreme și la New York, apoi a revenit în 1970 la Tokio.

În anii 80 a dezvoltat noi modalități de a plia materiale, punându-le între straturi de hârtie și trecându-le printr-o presă de căldură. A creat și genți, ceasuri și parfumuri. S-a retras în 1997, când a decis să se dedice cercetării. Întrebat în 2016 care crede că sunt provocările pentru viitorii desingeri, a spus că oamenii probabil nu vor mai cumpăra la fel de multe lucruri.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Mai multe bijuterii, dar și celebra chitară din 1968 a lui Elvis Presley, scoase la licitație | AUDIO