Confidenţialitate

Israelul continuă negocierile pentru eliberarea ostaticilor din Fâșia Gaza, după apariția unor imagini cu femei soldat ținute captive de Hamas | AUDIO

În Israel, Cabinetul de război a dat undă verde continuării negocierilor pentru eliberarea ostaticilor din Fâşia Gaza. Decizia a fost luată după difuzarea unor imagini în presa israeliană care arată capturarea a cinci femei soldat pe 7 octombrie de către luptătorii Hamas.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În videoclipul care durează 3 minute şi 10 secunde, și care a fost editat şi cenzurat pentru a exclude scenele cele mai tulburătoare, potrivit familiilor, tinerele femei pot fi văzute, unele cu faţa plină de sânge, aşezate pe jos în pijamale, cu mâinile legate la spate de către răpitorii lor.

Unele încearcă să le vorbească în engleză, părând îngrozite şi implorând, potrivit acestui montaj video, denunţat de gruparea Hamas.

Apoi, în strigătele militanților Hamas, sunt duse într-un jeep militar, pe fondul unor rafale de focuri de armă.

Aceste imagini „îmi vor întări hotărârea de a lupta cu toate puterile până la eliminarea Hamas, pentru a ne asigura că ceea ce am văzut nu se va mai întâmpla niciodată”, a reacţionat premierul Benjiamin Netanyahu.

Cabinetul său de război a fost de acord să „continue negocierile” pentru eliberarea ostaticilor.

La începutul acestei luni, negocierile indirecte dintre Hamas şi Israel, prin intermediul mediatorilor din Qatar, Egipt şi Statele Unite, nu au reuşit să ajungă la un acord pentru un armistiţiu de mai multe săptămâni în Fâşia Gaza și pentru eliberarea ostaticilor.

Dintre cele 252 de persoane luate ostatice în timpul atacurilor Hamas din 7 octombrie, 124 sunt încă reţinute în Fâşia Gaza, iar 37 au murit, potrivit armatei israeliene.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Mexic: 9 oameni au murit și alți 50 au fost răniți la un miting de campanie electorală. O structură de iluminat s-a prăbușit peste scenă | VIDEO