Confidenţialitate

Israelul a început să relaxeze restricţiile, după ce aproape jumătate din populație a fost vaccinată anti-COVID

După ce a vaccinat anti-COVID aproape jumătate de populaţie, Israelul a început să iasă din carantină. A redeschis malluri, magazine şi săli de sport şi de spectacole.

Autorităţile condiţionează accesul în unele dintre aceste spaţii printr-un aşa numit “paşaport verde”, pe care îl pot obţine cei vaccinaţi sau care au trecut recent prin boală.

Israelul a început să relaxeze restricţiile fix la un an de la primul caz de coronavirus înregistrat în ţară.

Dacă magazinele s-au deschis pentru toată lumea, accesul la locurile de agrement, precum săli de sport şi teatre este limitat.

Pot intra doar cei care obţin paşaportul verde printr-o aplicaţie pregătită de Ministerul Sănătăţii sau cei care prezintă un certificat de vaccinare. Trebuie să fi primit a doua doză de cel puţin o săptămână.

Rămân unele reguli stricte în continuare. De exemplu, în sălile de banchet, dansul este interzis. Sinagogile, bisericile şi moscheile trebuie să limiteze la jumătate numărul de credincioşi.

Israelul are cea mai mare rată de vaccinare anti-COVID din lume. 49% din populaţie a primit măcar o doză din ser. Iar datele autorităţilor de acolo arată că vaccinul Pfizer are o eficienţă de peste 95% în prevenirea spitalizărilor şi a deceselor pe fond de boală.