Confidenţialitate

Israelul amenință oficial cu un război cu Iranul dacă statul va ataca după lovitura primită în Siria. Țările din regiune, în alertă | AUDIO

Butoi cu pulbere în Orientul Mijlociu: Israelul amenință oficial cu declanșarea unui război cu Iranul, dacă statul va ataca după lovitura primită în Siria. Țările din regiune sunt în alertă, iar singura companie aeriana occidentală care mai zbura la Teheran și-a anulat toate zborurile pana sâmbătă. Joe Biden a reafirmat că sprijinul său pentru Israel este „de neclintit” în fața amenințărilor iraniene.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Rusia și-a sfătuit cetățenii să nu călătorească în Orientul Mijlociu, iar compania aeriană germană Lufthansa a suspendarea zborurilor sale către Teheran până sâmbătă.

Iranul a promis răzbunare pentru atacul aerian din 1 aprilie asupra ambasadei sale din Damasc, care a ucis un general iranian de rang înalt și alți 6 ofițeri militari iranieni. Israelul nu și-a declarat responsabilitatea pentru atac.

Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a declarat că Israelul „trebuie pedepsit și va fi” pentru lovitura de la Damasc.

Președintele SUA, Joe Biden, a promis că angajamentul SUA de a apăra Israelul rămâne de neclintit incontinuare.

Tensiunile dintre Iran si Israel au luat amploare de când Israelul a invadat Fâsia Gaza în urma atacurilor Hamas din 7 octombrie.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Israelul anunță că va deschide un punct de trecere terestră în Fâșia Gaza, pentru a permite livrări de ajutoare umanitare în enclavă | AUDIO