Confidenţialitate

Israel: Mii de persoane au cerut demisia premierului Benjamin Netanyahu în timpul unor manifestații de 2 zile | VIDEO

În Israel, mii de manifestanţi s-au adunat duminică seară în faţa parlamentului, la Ierusalim, pentru a cere demisia premierului Benjamin Netanyahu, a doua manifestaţie în două zile. Au fost ciocniri cu poliţia, au constatat corespondenţi ai agenţiei France Presse. Printre participanții la protest au fost și familiile ostaticilor israelieni reţinuţi în Fâşia Gaza care au lansat un apel pentru noi manifestații săptămâna aceasta.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Alegeri!”, Netanyahu „trebuie să plece!” şi „Aduceţi acasă (ostaticii) acum!”, au strigat protestatarii.

Manifestanţii furioşi care fluturau drapeluri israeliene şi au aprins focuri au blocat un drum. În replică, Poliţia a folosit tunuri cu apă.

La protest au participat şi familii ale ostaticilor reţinuţi în Fâşia Gaza de Hamas. Rudele celor ținuți ostatici de gruparea Hamas au avertizat că vor ieşi în stradă la Ierusalim în fiecare seară în următoarele zile.

În timp ce oamenii erau în stradă, Benjamin Netanyahu a ţinut o conferinţă de presă.

„Alegeri acum, în plin război, ar paraliza Israelul pentru cel puţin şase luni. Ele ar paraliza negocierile pentru eliberarea ostaticilor noştri”, a susținut acesta.

Și sâmbătă au fost proteste violente la Tel Aviv. Poliţia a folosit și atunci tunuri cu apă. La Ierusalim, sute de persoane s-au adunat în faţa casei premierului israelian şi i-au cerut demisia.

Aproximativ 250 de persoane au fost răpite şi duse în Fâşia Gaza în timpul atacurilor sângerose din 7 octombrie anul trecut; 130 dintre ele sunt încă ostatice, iar 34 au murit, potrivit Israelului.

Sursa foto: X / OSINTDefender

Citește și: Trei nave din Cipru cu sute de tone de ajutoare umanitare urmează să ajungă luni în Fâșia Gaza