Israel – Fostul premier, Ehud Olmert, a fost condamnat pentru coruptie

El e acuzat de fraudă și abuz de încredere – după ce ar fi primit plicuri cu zeci de mii de dolari de la un om de afaceri american.

Fostul premier al Israelului – Ehud Olmert – a fost găsit vinovat într-un dosar de corupție.

El e acuzat de fraudă și abuz de încredere – după ce ar fi primit plicuri cu zeci de mii de dolari de la un om de afaceri american.

Decizia luată de un tribunal din Ierusalim nu este definitivă și, cel mai probabil, va fi atacată la Curtea Supremă.

Condamnarea lui Ehud Olmert pentru fraudă, abuz de încredere și corupție ar urma să fie anunțată la data de 5 mai – anunță jurnaliștii israelieni, citați de AFP.

Avocații fostului premier spun însă că vor face recurs.

Inițial, Olmert nu părea că își face foarte multe griji în privința acestui dosar. Dar fosta sa secretară a dezvăluit, într-un alt dosar de corupție, existența unor interceptări cu fostul premier israelian.

Înregistrat fără știrea lui, el ar fi vorbit despre plicuri cu zeci de mii de dolari primiți de la Morris Talansky, un om de afaceri american.

Faptele datează de la sfârșitul anilor ’90, când Olmert nu era premier, ci ministru și primar al Ierusalimului.

În schimbul furnizării acestor informații, secretara fostului demnitar a fost condamnată la o pedeapsă redusă de 11 luni de închisoare.

În vârstă de 69 de ani, Ehud Olmert este deja condamnat la șase ani de închisoare într-o altă afacere de corupție, dar și această sentința a fost atacată la Curtea Supremă.