ISMB: Examenul de bacalaureat se desfăşoară în condiţii normale în Capitală

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Maria Ştefania Manea, anunță că examenul de bacalaureat se desfăşoară în condiţii normale în toate unităţile de învăţământ din Capitală.

Chiar și în liceele din sectorul 6, unde filiala locală a Federației Sindicatelor Libere din Învățământ a anunţat grevă pe termen nelimitat începând de luni, 12 iunie.

ISMB susține că instituția nu a fost anunțată cu privire la organizarea unei  greve generale.

Profesorii implicaţi în examenul naţional de bacalaureat îşi desfăşoară activitatea normal, adică participă la probele care au loc în aceste zile, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Reprezentanţii filialei Sector 6 a FSLI anunţaseră că aproximativ 1.000 de profesorii de la şcolile din Sectorul 6 al Capitalei, membri ai Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, intră în grevă, luni, nemulţumiţi de Legea salarizării.

Reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ au anunţat, luni, că nu sunt întrunite condiţiile pentru declanşarea grevei generale, spunând însă că aceasta nu înseamnă că salariaţii din învăţământ sunt mulţumiţi de Legea salarizării.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS