ISMB: Din cele peste 5.000 de contestații depuse la Bac în Capitală,60% s-au întors cu notele mărite

Inspectorul școlar general al ISMB, Ioana Mihaela Neacșu, a declarat că 60% din totalul celor peste 5.000 de contestații depuse de către absolvenții clasei a XII-a ca urmare a afișării rezultatelor inițiale ale examenului de Bacalaureat s-au întors cu note mărite, în timp ce 40%, cu note micșorate.

Inspectorul școlar general din cadrul ISMB, Ioana Mihaela Neacșu, a precizat, luni, faptul că la nivelul Capitalei, din totalul celor peste 5.000 de contestații depuse de către absolvenții clasei a XII a care au trecut prin probele examenului de Bacalaureat, 60% s-au întors cu notele mărite. Pentru restul de 40%, contestațiile s-au întors cu note micșorate.

„Cele mai multe s-au înregistrat la Limba și literatura română, atât din punctul de vedere al numărului de contestații depuse, cât și din punctul de vedere al contestațiilor care au revenit cu note mai mari decât nota inițială”, a spus Ioana Mihaela Neacșu.

Potrivit aceleiași surse, acest lucru a dus la situația în care, după afișarea rezultatelor finale, procentul Bucureștiului a crescut de la 72,84% inițial, la 74,5% la final.

Inspectorul școlar general al ISMB a mai precizat și faptul că, între cifrele care indică rata de promovabilitatea există diferențe foarte mari, dacă e să comparăm situația anului curent cu cea din anii trecuți.„Cred că este important să ne uităm cu atenție pe cifrele de promovabilitate înregistrate pe seria curentă și pe seria anterioară, în sensul că, pe seria curentă, vorbim deci de absolvenții acestui an, procentul Bucureștiului la finalul contestațiilor este aproape 83%, iar procentul de promovabilitate al seriilor anterioare este de 24%”, a spus inspectorul școlar general.

Ioana Mihaela Neacșu a declarat că aceste procente se situează „sensibil” deasupra mediei naționale și că este firesc să fie așa, întrucât vorbimd e Capitală. „Anul acesta s-au făcut eforturi și procentul este cel mai mare din ultimii ani, înregistrat la București, pe de altă parte cred că trebuie să ne uităm la acest moment cu atenție, ce se întâmplă cu Bacalaureatul pentru seriile anterioare”, informează inspectorul școlar general.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS