Nigeria: islamiștii au eliberat 82 de fete răpite în 2014

După aproape 3 ani, islamiștii militanți ai grupării Boko Haram au eliberat 82 de fete răpite în 2014, anunță președintele țării.

Atunci, islamiștii au răpit 276 de fete, însă abia acum au eliberat o parte dintre ele, și asta doar ca urmare a unei negocieri prin care au fost eliberați în  schimb, suspecți islamiști ai grupării Boko Haram.

Răpirea în masă a fetelor, așa numitul grup Chibok, a provocat o campanie masivă în mass-media dar și pe rețelele de socializare în urmă cu 3 ani, când s-au petrecut faptele.   Însăși, fosta doamnă a Statelor Unite, Michelle Obama a militat ăentrueliberarea fetelor.

Cele 82 de fete eliberate ieri sunt acum în custodia armatei nigeriene și vor fi aduse în capitala țării astăzi, unde vor fi întâmpinate de președintele Nigeriei.

Nu se știe încă nimic despre soarta celorlalte peste 100 de fete răpite.

Într-o declarație oficială, purtătorul de cuvânt al președinției nigeriene a ținut să mulțumească tuturor celor care au ajutat la eliberarea fetelor, printre care guvernul elvețian , agenții de securitate, militari, Crucea rosie și alte organizatii neguvernamentale.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS